torstai 10. tammikuuta 2019

Amerikan roadtrip2 - Lapsen kanssa matkalla

Edellisellä Amerikan roadtripillä huomasimme kuinka paljon ihmiset käyttävät asuntoautoja tuossa maassa. Mietimme jo silloin, että olisi aika siistiä kierrellä Amerikkaa asuntoautolla. Emme uskoneet sen päivän koittavan ihan lähivuosina, mutta nyt 3 vuotta eteenpäin, olemme meidän unelmiemme matkalla ja tällä kertaa perheenä kokonaiset 5 viikkoa ja vähän päälle. 




Lentomatka lapsen kanssa
Matka Helsinki-Vantaan lentokentältä Portlandiin, Oregoniin, kesti vaihtojen kanssa noin 16 tuntia. Ensimmäinen vaihto oli Reykjavikissa. Lento sinne kesti n. 4 tuntia ja tämän ajan poikamme oli hereillä, hyppi sylissä ja riehui, kuten 1-vuotiaan kuuluu tehdä. Matka meni kuitenkin hyvin, lukuunottamatta kovia turbulensseja laskeutumisvaiheessa, jonka seurauksena lapselta lensi kaaressa oksennus. Näitähän sattuu, mutta matka jatkuu 👌🏻 




Meillä oli aika lyhyt vaihto Reykjavikissa, jonka vuoksi saimme juosta seuraavaan lentoon, mutta sitä ennen oli kuitenkin käytävä vaihtamassa vaippa, onhan se helpompaa maissa kuin pienen pienessä lentokoneen vessassa. 

Lento Reykjavikista Seattleen kesti noin 8 tuntia, meidän väsynyt matkalainen nukkui koko tuon ajan, jolloin saimme itsekin levätä. 



Kone saapui reilu puolituntia myöhässä Seattleen. Juoksimme (taas vaihteeksi
passintarkastukseen, jonka jälkeen meidät ohjattiin hakemaan matkalaukut hihnalta ja 
chekkaamaan ne uudelleen (vaikka reititys oli tehty Portlandiin asti), tässä vaiheessa tajusimme, että tulemme myöhästymään jatkolennolta. 

Ja niinhän siinä kävi, että Portlandin lento jäi tuolta illalta välistä. Meidät ohjattiin lentokenttähotelliin ja pääsimme taas aamulla jatkamaan matkaa. Tuo kävi oikeastaan aika hyvin meille, sillä olimmehan kaikki jo aika väsyneitä matkasta. Ainoastaan motelli, jonka olimme varanneet etukäteen jäi käyttämättä, ja auton nouto siirtyi seuraavalle päivälle. Mitä maksuja näistä tuleekaan, onneksi on hyvät matkavakuutukset tällaisia tilanteita varten. 


Matkavakuukset on hyvä olla!

Meidän lento Portlandiin piti alunperin lähteä vasta 8.50 aamulla, mutta kun poikamme kärsi hieman jet lagista ja hän päätti herätä yöunilta jo keskiyöllä (Suomen aikaan kello oli 10.00 aamulla), niin päätimme lähteä lentokentälle jo vähän neljän jälkeen aamuyöstä. 
Meidän onneksemme mahduimme aikaisempaan koneeseen ja pääsimme määränpäähän jo muutamaa tuntia aikaisemmin!

Olemme huomanneet reissuillamme, että meidän lapsella kestää pari-kolme päivää, ennen kuin hän tottuu uuteen rytmiin. Tämän aikana ei auta kuin varautua ihan kaikkeen ja pitää mielen positiivisena! 😅

Ps. Lisää juttua meidän matkasta tulee myöhemmin, kun pääsemme paremmin koneelle, sillä puhelimella tai tabletilla on hankala kirjoittaa 😊 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti