sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Amerikan roadtrip 2015 osa 1, New York - Chicago

 Amerikan roadtrip osa 1

Haaveilimme tästä matkasta jo silloin, kun matkustimme Yhdysvaltoihin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Emme osanneet kuitenkaan odottaa, että haaveemme matkustaa Yhdysvaltojen halki toteutuu vuonna 2015 vain kahden kuukauden varoitusajalla.

 Matkan varaaminen
Oli toukokuinen aamu Kangasniemellä, jossa olimme viettämässä mökkiviikonloppua. Viinipullo oli jo avattuna pirttipöydällä. Keskustelimme elämästä ja siitä kuinka tärkeää on kerätä paljon kokemuksia elämän aikana materiaalin sijaan.

Parin inspiraatiolasin jälkeen, mietimme tulevaa matkaamme Espanjaan. Siellä meidän oli tarkoitus viettää kokonainen kuukausi heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin.
...Kunnes päähämme tuli idea, mitä jos matkustaisimme Espanjan sijasta Amerikkaan ja ajaisimme tuon maan halki Idästä Länteen?
Katsoimme toisiamme ja naurahdimme.
Ja niin tapahtui, että meidän lennot Espanjaan vaihtuivat siltä istumalta New Yorkin lentoihin. Meidän kesäinen Espanjan reissumme oli nyt kuukauden matka Amerikan Yhdysvaltoihin.





New York
Saavuimme New Yorkin lentokentälle illalla 20:05. Varasimme etukäteen huoneen Super 8 Jamaica nimisestä motellista, joka sijaitsi Queensissä.
Aamulla aikaisin saimme bussikuljetuksen motellilta takaisin JFK lentokentälle, josta olimme varanneet auton Dollar - nimisestä autovuokraamosta. Oli muuten siistiä mennä lentokentälle tietäen, ettei tarvitse lähteä vielä kotiin.

Autoa hakiessamme aamuinen asiakaspalvelu oli New Yorkin tapaan hieman tylyä, mutta se vain enemmän huvitti meitä. Autoksi saimme punaisen paholaisen, Toyota Yariksen!
Naurussa oli pitelemistä, kun kurvasimme highwayllä isojen lava-autojen viereen, joissa V8 koneet murahtelivat niin, että Yaris vain tärisi.


Amerikan unelma

Matkaa New Yorkista Chicagoon oli noin 1300km.

Ensimmäinen stoppi oli prepaid-nettiliittymän hankkiminen AT&T liikkeestä seuraavaksi kuukaudeksi. Prepaid-nettiliittymä on hyvä olla, varsinkin jos ei ole majoituksia etukäteen varannut. Majoitusten löytäminen tienpäältä sujui näppärästi sekä usein motellit/hotellit olivat jopa edullisempia netistä varattuina.

Pysähdyimme illalla Pennsylveniassa, pikkukylässä nimeltä Barkeyville. Löysimme Choice Hotels - ketjuun kuuluvan mukavan Quality Inn motellin.
Matkan aikana käytimme paljon Choice Hotels - ketjuun kuuluvia motelleja. Niissä oli hyvä hinta - laatusuhde. Suosittelemme.


Tyypillinen motelli Amerikassa






Motellit tarjoavat usein aamiaisen asiakkaille (hengissä pysyy-tyyppinen)







Pancake - ite tein :D

Matkalla Chicagoon etsimme varaamamme hotellin osoitetta, kunnes tajusimme ettei meillä ollu edes mitään hotellia varattuna Chicagosta. Olimme vain katselleet eri vaihtoehtoja, mutta itse varaaminen oli unohtunut. Hups. 
Meillä ei ollut koko neljän viikon reissulle varattuna kuin ensimmäisen yön majoitus New Yorkissa. Mietimme, että "tästä matkasta tulee varmasti mielenkiintoinen..."

Chicago
Internetin avulla löysimme hyvän hotellin Chicagon keskustasta, hyvien kulkuyhteysien varrelta. Jätimme laukut hotellille ja suuntasimme Chicagon O'Hare:n lentokentälle palauttamaan autoa. Yaris palveli meitä hyvin, muttei kuitenkaan niin hyvin, että sillä ajaisi länsirannikolle asti :) Kilometrejä Yarikseen kertyi noin 1400.  

Chicagossa olimme yhteensä 3 yötä, emmekä varanneet autoa sille ajalle. Varsinaisen roadtrip auton haimme myöhemmin.


Lake Michigan

Chicago river

Chicagossa on useita rantoja.
Tässä kuvassa Ohio Street beach, jossa itse kävimme.
 
Kuuluisa Chicago-style hot dog (Say NO to ketchup!)




Puoliksi syöty Chicago Style Deep Dish Pizza. Oli muuten hyvää!

Chicago oli kaupunkina mukava, siellä oli sopivasti näkemistä ja tekemistä. Michigan-järven rannalla sijaitseva Chicago on kiva matkakohde kesällä, sillä silloin reissuun voi yhdistää kiireisen miljoonakaupungin sekä Michigan-järven hiekkarannoista nauttimisen. Monille saattaakin tulla yllätyksenä se, kuinka hyvä rantalomakohde Chicago voikaan olla.  

Chicagossa on myös runsaasti vehreitä puistoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti