sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Amerikan roadtrip 2015 osa 2, St.Louis - Memphis - Oklahoma

Legendaarinen Route 66:n lähtöpiste on Chicagossa

Haimme meidän roadtrip-ratsumme Chicagon keskustan Alamo-autovuokraamosta, tähän olimme panostaneet hieman enemmän, jotta saisimme allemme jonkun, ehkä vähän paremmin Amerikan kuvaan sopivan. 
Autovuokraamon työntekijä kysyi haluaisimmeko mielummin Fordin vai Dodgen? Emme miettineet kysymystä kahdesti vaan valitsimme samantien Dodgen, koska Fordia olemme ajaneet aikaisemminkin. 
Autoksi saimme Dodge Chargerin, joka oli käytännössä vasta sisäänajettu. Nyt oli hyvä auto alla ja päästiin jatkamaan matkaa kohti seuraavaa määränpäätä St. Louis:ia. 




St. Louis, Missouri
St. Louisissa vietimme yhden yön, kävimme syömässä kuuluisia St. Louisin ribsejä, sekä tutustuimme kaupunkiin pikaisesti.
St. Louis on yksi rikostilastojen kärkikaupunkeja Yhdysvalloissa. Kaupunki vaikutti kovin hiljaiselta, kadut olivat tyhjät ihmisistä ja varsinkin mitä lähemmäksi iltaa mentiin sen vähemmän ihmisiä kaduilla näkyi. Ehkä tähän vaikutti kaupungin paikka rikostilastojen kärjessä...? Emme sitä edes itse tienneet, kuultiin siitä vasta jälkeenpäin paikallisten suusta. 


Taustalla Gateway Arch, joka on suomalaisen arkkitehdin, Eero Saarisen suunnittelema. St. Louis:n yksi kuuluisista maamerkeistä.  


Memphis, Tennessee
Jatkoimme matkaa St. Louis:sta. Alunperin meidän piti mennä suorinta reittiä kohti länsirannikkoa, mutta päätimmekin tehdä pikku koukkauksen ja suuntasimme kohti Memphistä. Blues, rock, Elvis, Johnny Cash, kaikki tuo ja monta muutakin siistiä asiaa yhdessä kaupungissa! 

 Löysimme motellin kävelymatkan päästä kuuluisasta kävelykadusta nimeltä Beale Street. Tuo baarien ja ruokaravintoloiden täyttämä katu heräsi todelliseen eloon vasta auringon laskettua. Melkein jokaisessa baarissa toinen toistaan lahjakkaammat musiikin ihmeet soittivat ja lauloivat bluesia sekä rockia livenä. Ihan mieletön kokemus! 

Beale Street

Yksi baareista, missä käytiin kuuntelemassa livemusiikkia

Upean illan/yön jälkeen suuntasimme motelliin takaisin. Ehdimme juuri nukahtaa, kunnes heräsimme usean poliisipartion sireeneihin (4-5 poliisiautoa) aivan meidän motellin edessä. Punainen ja sininen valo vilkkui huoneeseemme. Oli hieman jännittävää herätä kesken unien tuollaiseen tilanteeseen ja odottaa tilanteen päättymistä. Tuollapäin kun tilanteilla on tapana eskaloitua aika pahoiksi, niin itse emme jääneet ikkunaan töllistelemään. 

The motelli

Jännittävän yön jälkeen suuntasimme aamupalalle paikalliseen Deliin, jonka jälkeen lähdimme katsomaan yhtä Amerikan kuuluisimmista nähtävyyksistä eli Elviksen kotia Graceland:ia. 
Tuona päivänä oli yli kolmen tunnin jonot Graceland:iin, tahdoimme jatkaa matkaa vielä samana päivänä, joten päätimme jättää kierroksen välistä.



Poistuessamme Memphiksestä muistimme, että Delin myyjä Ali oli aamulla suositellut meille Sun Studio-museokierrosta, joten päätimme poiketa sitä kautta.

Tällainen rakennus pitää sisällään aivan uskomattomia tarinoita 1900-luvun musiikin merkittävimmistä henkilöistä

Sisäänpääsy maksoi vain 12$

Tähän mikrofoniin on laulanut mm. Elvis ja Johnny Cash.
Tähän sai koskea, mutta ei saanut nuolla 😃

Tämä kuva kiteyttää paljon studiosta

Näitä kitaroita on käytetty useissa kuuluisissa kappaleissa.


Memphis oli kaikinpuolin todella upea paikka, paljon oli nähtävää ja koettavaa. Musiikista pitäville ihmisille käymisen arvoinen paikka. Täällä voisi ihan hyvin viettää useammankin päivän, mutta nyt meidän oli aika jatkaa matkaa kohti Dallasia.

Matkalla Dallasiin päätimme tehdä pienen pysähdyksen Little Rock - nimisessä kaupungissa ja löysimme sieltä tällaisen periamerikkalaistyylisen ruokapaikan.

Tilasimme aluksi friteerattua kanaa, mutta meille tuotiin vahingossa friteerattua catfishia. Hyvä niin, sillä huomasimme sen olevan ravintolan erikoisuus. Oli muuten hyvää!

Dallas

Saavuimme Dallasiin. Aluksi suunnittelimme viettävämme yön siellä, mutta Dallas vaikutti olevan hieman tylsänoloinen paikka, ehkä enemmänkin bisneskaupunki... Päätimme skippata ja jatkaa matkaa suoraan Oklahomaan. Vietimme seuraavan yön Ardmore-nimisessä paikassa.

Aamulla aikaisin tyypillisen motelliaamupalan jälkeen jatkoimme matkaa.
Mietimme kuinka siistiä olisi, jos löytäisimme jonkun vuokramökin, jossa voisimme yöpyä ainakin seuraavat kaksi yötä ja ottaa vähän rennommin.

Löysimme kuin löysimmekin näinkin lyhyellä varoitusajalla todella persoonallisen pikkumökin maatilan laidalta Allen:ista, jota vuokrasi Wilma ja Bob. Heillä oli myös viinitila, jossa tekivät omaa viiniä.

Täällä vietimme rentouttavat kaksi yötä

Saimme tervetuliaisviinin





Mökki sisältä

Kuulemma joskus nähty 😆

Mitä Amerikassa pitää tehdä, jos puitteet sen sallivat?
No grillata tietenkin!
Grilli, iso pihvi ja kylmä olut! Parasta!


Rocky Top Winery, viinitilan myymälä

Maalla hyvin levänneenä pystyimme jatkamaan matkaa virkein mielin kohti uusia seikkailuja. Oli hienoa nähdä myös tällainen puoli Amerikasta (maalaiselämää).

Amerikan roadtrip 2015 seuraavaan osaan pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti